Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 02 Listopad 2018 14:36

Tiskovna konferencija za besplatni “studentski” vlak do Zagreba

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević održao je tiskovnu konferenciju za novinare povodom suradnje sa Hrvatskim željeznicama. Na konferenciji su bili prisutni zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić. HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa Požeško – slavonskom županijom uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom na relaciji Zagreb GK – Požega i nedjeljom na relaciji Požega – Zagreb GK (osim tijekom ljeta).

- Svima nam je poznato da ljudi koji se školuju izvan naše županije, ponekad budu opterećeni velikom cijenom prijevozne karte što dovodi do toga da se sve manje studenata vraća u svoj rodni kraj. Nama je stalo do naših stanovnika i stoga smo im omogućili besplatan prijevoz u nadi da će im to pomoći i olakšati studenski život. Svim srednjoškolcima koji pohađaju škole koje nisu dostupne u našoj županiji ćemo sufinancirati prijevoznu kartu, jer smatramo da naše srednje škole zadovoljavaju uvjete i potrebe svih srednjoškolaca te nam je cilj i namjera da oni ostanu u području naše županije.
Županija subvencionira 50% cijene karte, ostalih 50% subvencioniraju Hrvatske željeznice kojima se želim zahvaliti na otvorenosti i dobroj komunikaciji koja je rezultirala u veliku korist svim studentima.
Ovo će nadam se biti tradicija koja će se nastaviti i idućih studentskih godina, za bolju budućnost i život naših studenata te da im omogućimo bolju skrb i manje troškova te da se na posljetku vrate u svoj rodni kraj.

Ovim putem pozivam sve građane koji žele vidjeti i informirati se o projektu, da dođu u ponedjeljak 8.10. na promotivnu vožnju. Okupljanje će biti u 18,00 sati, a vlak kreće u 18,35 sati prema Zagrebu.

Također pozivam sve studente koji žele putovati vlakom da se obrate u zgradu županije u prostor pisarnice gdje će ih primiti naš djelatnik Ljuban Čolić koji je zadužen za organizaciju javnog prijevoza u županiji. Više o tome možete pročitati OVDJE 

Vlak na relaciji Požega – Zagreb GK uvodi se za novu akademsku godinu te bi počeo voziti od 08. listopada 2018. godine (ponedjeljak – izuzetno zbog državnog blagdana). Ostalim terminima vlak bi vozio nedjeljom prema Zagrebu.

Vlak kreće iz Požege u 18,35 sati i u Zagreb bi stigao u 21,50 sati. Zaustavljanje vlaka je na kolodvorima Pleternica, Nova Kapela – Batrina, Novska, Kutina i Ivanić Grad.

Pročitano 2712 puta