Subota, 23 Prosinac 2023 14:17

Tisuću radosti: Nastavak tradicije u Požegi i Pleternici uoči božićnih i novogodišnjih blagdana

Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, u suradnji s Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica te Turističkom zajednicom Grada Požege, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana organizirali su prigodnu akciju „Tisuću radosti“.

Riječ je o već tradicionalnoj akciji koju obrtnici i  partneri organiziraju desetu godinu zaredom, a iza simboličnog naziva krije se tisuću porcija perkelta od soma koje su prigodno podijeljene građanima. 

- Tradicionalno, desetu godinu zaredom, u prigodi blagdana provodimo podjelu posnih obroka. Naše sugrađane odlučili smo počastiti sa 700 porcija perkelta od soma, a ovo je samo jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Zahvaljujem se Gradu Požegi, Turističkoj zajednici Grada Požege i Požeško-slavonskoj županiji koji prate sve naše projekte i koji su s nama cijelo vrijeme. Svim građanima naše županije želim sretan Božić i uspješnu novu godinu – istaknuo je predsjednik Udruženja obrtnika Požega, Željko Pojer, prilikom prigodne akcije u Požegi.

Na prijepodnevnom druženju s građanima u Požegi i Pleternici bila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je naglasila kako se radi o akciji koja uoči blagdana poziva na druženje i zajedništvo.

- Ovo je vrijedna tradicija kojom, uz sugrađanke i sugrađane, iščekujemo radost Božića. Svim žiteljima Požeško-slavonske županije želim miran, sretan i blagoslovljen Božić, a neka nam i 2024. godina bude uspješna, zdrava i sretna - rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Pročitano 1920 puta