Četvrtak, 21 Prosinac 2023 12:33

Blagdanski prijem Grada Požege: „Zahvaljujem vam na podršci s kojom ulazimo i u novu godinu“

U Gradskoj knjižici, Grad Požega održao je svoj tradicionalni svečani prijem u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana koji je tradicionalno bio prilika za rekapitulaciju godine na izmaku.

- U ovoj godini iza sebe ostavljamo puno lijepih stvari. U ovoj godini radili smo sukladno našim mogućnostima na završavanju nekih projekata koji su u tijeku, poput led rasvjete, došli smo do samog kraja rekonstrukcije i opremanja Gradskog muzeja, nastojali smo i dobrim dijelom riješili važno pitanje za najmlađe, rekonstruirali smo naše odmaralište u Baškoj i ove godine tamo je ljetovalo preko 320 djece. U godini iz koje izlazimo radili smo i na uređenju komunalne infrastrukture, radili smo i na rekonstrukciji Sportske dvorane Tomislava Pirca koja je sada ponovno jedna od najljepših dvorana u Republici Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Grada Požege, Željko Glavić.

Spomenuto odmaralište u Baškoj, uz pregršt osmijeha najmlađih Požežana, u ovoj godini bilo je središte stvaranja uspomena i djeci s područja ostalih jedinica lokalne samouprave. Inicijativom gradonačelnika, načelnika i županice, u jednom terminu ljetne sezone u Baškoj su ljetovala i djeca slabijeg imovinskog statusa s područja Požeško-slavonske županije.

Gradonačelnik Glavić na blagdanskom prijemu najavio je i one projekte koji slijede u idućoj godini, poput Dječjeg vrtića Pod gradom, novog atletskog stadiona, nove osnovne škole u Babinom Viru, Povijesnog arhiva, uređenja gradske jezgre i središnjeg trga u Požegi te niz  drugih projekata.

- U ovoj godini fokusirali smo se i na rad na novim projektima. Vlada Republike Hrvatske je kroz ministarstva, kroz fondove i privlačenje europskih sredstava napravila toliko širok okvir da je doista velika prilika krenuti u projekte koje dosad nismo mogli ni zamisliti kretati. Tu je vodeći projekt uređenja povijesne gradske jezgre u sklopu ITU mehanizma za koji je Urbano područje kojem je grad Požega nositelj, dobilo 18 milijuna eura. To je projekt za koji su financijska sredstva osigurana, projekt koji je izuzetno zahtjevan u svakom smislu. Zahvaljujem vam svima na podršci koju ste iskazivali do sada, zahvaljujem vam što ste i svojim dolaskom ovdje pokazali da smo partneri i prijatelji – dodao je Glavić.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić, a čestitke povodom nadolazećih blagdana kao i čestitke na iskoracima Gradske uprave Grada Požege uputila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

- Drago mi je biti s vama ovdje u ovo predblagdansko vrijeme, vrijeme kada se okupljamo oko svojih prijatelja, oko svojih obitelji, vrijeme u kojem se osvrnemo i pogledamo što smo učinili, ne samo u privatnom životu, nego i na svim dužnostima koje obnašamo. Vama gradonačelniče i cijelom vašem timu od srca čestitam na svim iskoracima koje činite, na svim velikim projektima koje ste ostvarili, ali na onima čija nas realizacija očekuju u 2024. godini, na radost svih građanki i građana Požege i čitave zajednice - rekla je županica Jozić uz upućene čestitke za nadolazeći Božić i novu godinu.

Pročitano 1697 puta