Četvrtak, 21 Prosinac 2023 09:48

PBZ grupa uručila 80. donaciju: Gotovo 50.000 eura Odjelu za pedijatriju pakračke bolnice

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je 80. donaciju, a okrugla vrijedna donacija stigla je u Požeško-slavonske županije.

Donacijom u iznosu od 49750 eura PBZ grupa je omogućila kupnju prijenosnog inkubatora s monitorom vitalnih funkcija i reanimacijski stolić za Odjel za pedijatriju Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Vrijedna donacija realizirana je u suradnji s Ministarstvom zdravstva kao dio pomaganja njegovom projektu „Praćenje djece s neurorizicima“, u sklopu kojeg je do sada Grupa uručila 43 donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske.

- Ovom vrijednom donacijom omogućena je kupnja suvremenog transportnog inkubatora, reanimacijskog stolića, monitora vitalnih funkcija kao i prijenosnog pulsnog oksimetra za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana. Podignuta je kvaliteta pružanja zdravstvene usluge najmlađima na razinu suvremene europske medicine, a sve to na dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Reanimacijski stolić zajedno s monitorom vitalnih funkcija i pulsnim oksimetrom omogućit će nam suvremeniju i kvalitetniju medicinsku skrb za vitalno ugroženu djecu pri čemu poseban naglasak stavljamo na reanimaciju i mjerenje vitalnih funkcija tek rođene djece. S obzirom na lošu prometnu povezanost, dotrajalost postojeće medicinske opreme, imajući u vidu visok udio poroda u odnosu na bolnice u regiji, u indikaciji, novi transportni inkubator omogućiti će pouzdan i siguran prijevoz vitalno ugrožene djece do ustanova višeg rangaistaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana.  

Istaknutim projektom PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Donaciju su u ime PBZ grupe uručili Mario Lončar, direktor Centra za poslovanje malim i srednjim poduzećima u PBZ-u, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda.

- Radujemo se da smo ovom donacijom uljepšali božićno vrijeme malenim pacijentima Odjela za pedijatriju pakračke bolnice, njihovim roditeljima i djelatnicima Bolnice. Iako putem našeg projekta znakovitog naziva „Činim dobro svaki dan“ aktivno doprinosimo zajednici tijekom cijele godine, donirajući potrebnu opremu dječjim odjelima bolnica i domovima za djecu i mlade diljem naše zemlje, posebno nas veseli kada smo u prilici to učiniti u ozračju blagdana, koji u nama bude i jačaju potrebu pomaganja i suosjećanja s drugima - istaknuo je Mario Lončar, direktor Centra za poslovanje malim i srednjim poduzećima u PBZ-u.

Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala oko 4,5 milijuna eura te realizirala 80 donacija, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Foto: cinimdobro.hr

Pročitano 1798 puta