Utorak, 12 Prosinac 2023 19:34

Požeško-slavonska županija dodijelila 36000 eura potpora poduzetnicima i pčelarima s područja Pakraca i Lipika

Poduzetnicima i pčelarima s područja Grada Pakraca i Grada Lipika dodijeljene su potpore iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva i Programa potpore poljoprivredi Požeško-slavonske županije. Potpore su dodijeljene na temelju javnih poziva raspisanih tijekom listopada ove godine, a koji su direktno usmjereni razvoju gospodarstva, njegove specifične grane turizma te očuvanju pčelinjeg fonda.

Subjektima s područja Pakraca i Lipika dodijeljeno je 19 potpora u ukupnom iznosu 36 304,74 eura, za koje su sredstva osigurana u proračunu Požeško-slavonske županije.

- Za Požeško-slavonsku županiju razvoj gospodarstva je od izuzetne važnosti i hvala vam na svakom velikom i malom koraku kojega činite kako biste kao prvo sebi osigurali radna mjesta, a onda i otvarali nova radna mjesta te razvijali naše gradove i općine. Program potpora za razvoj gospodarstva Požeško-slavonske županije usvojen je ove godine na Županijskoj skupštini i to je novi program kojega ćemo nastaviti provoditi i dalje. Pozivam vas da nam javite ako vidite prostor za poboljšanje u cilju podizanja kvalitete samog programa i stavljanja naglaska na vaše potrebe. Isto tako, spomenula bih kako su potpore za pčelarstvo povećane i revidirane upravo u suradnji s udrugom pčelara. Na ovaj način trudimo se olakšati razvoj vaših poduzeća, obrta i obiteljsko poljoprivrednih gospodarstva, danas smo ovdje u Lipiku, a u četvrtak će svoje ugovore preuzeti i subjekti s područja ostalih jedinica lokalne samouprave. Htjela bih najaviti da će iduće godine ovi pozivi biti objavljeni ranije te ćete moći prijaviti i planirane, a ne samo završene investicije - istaknula je županica Antonija Jozić.

Dodjeli potpora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Lipika i predsjednik Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, Vinko Kasana.

- Također bih vam želio zahvaliti što se iz dana u dan trudite i borite u ovim izazovnim vremenima kako biste nastavili razvijati gospodarstvo. Želio bih se zahvaliti i našoj županici, ne samo zbog stavljanja na raspolaganje ovog programa, već i zbog toga što svaku priliku koristi da dođe u svaki dio županije, do svakog poduzetnika i žitelja. Drago mi je što imamo odličnu suradnju s Požeško-slavonskom županijom, a isto tako imamo i slične programe kojima se subjektima direktno vraća dio uplaćenog novca. Siguran sam da će se ova tradicija nastaviti i želja mi je da se naši gospodarstvenici još aktivnije uključe i kandidiraju na ovakve pozive – rekao je Kasana.

Pročitano 345 puta