Nedjelja, 10 Prosinac 2023 15:07

Glazbena škola Požega domaćin državnog natjecanja učenika i studenata glazbe

U Glazbenoj školi Požega održano je dvodnevno 62. Državno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 250 učenika i studenata iz 29 glazbenih i umjetničkih škola, Muzičke akademije u Zagrebu i Umjetničke akademije u Splitu, od čega 23 učenika Glazbene škole Požega.

- Izuzetna nam je čast biti domaćin jednog ovakvog vrijednog natjecanja, velika je to odgovornost i veliki izazov. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja sudionika ovoga natjecanja, da će svi biti zadovoljni i ishodom i rezultatima. Želim puno sreće svima na nastupu, ali i puno predanosti i strpljenja svim članovima ocjenjivačkog suda – rekao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Državno natjecanje odvilo se u sedam disciplina, glasovirska duo, glasovir šest i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti te sastavi 6-9 članova, a natjecanje je otvorio zamjenik požeško-slavonske županice Antonije Jozić, Ferdinand Troha.

- Zadovoljstvo mi je nazočiti državnom natjecanju u našem gradu i želim čestitati Glazbenoj školi Požega na organizaciji. S ponosom pratimo razvoj naše Glazbene škole koja je na ponos našem gradu i našoj županiji. Želim vam puno uspjeha i da se ugodno osjećate u Požeško-slavonskoj županiji tijekom ova dva dana – istaknuo je Troha.

Foto: RVA

Pročitano 241 puta