Utorak, 05 Prosinac 2023 11:49

Održan 31. Memorijalni kuglački turnir "Tomislav Pranjković"

Na Gradskoj kuglani u Požegi, u organizaciji Kuglačkog kluba „Obrtnik“ Požega i HVIDR-e Požega te pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško - slavonske županije, održan je 31. Memorijalni kuglački turnir "Tomislav Pranjković"

Turnir se trideset i prvi put održava u čast Tomislavu Pranjkoviću, dragovoljcu Domovinskog rata i hrvatskom branitelju koji je zajedno s desetoricom suboraca ubijen na bazi Papuk. Kobnog 2. prosinca 1991. godine, u zasjedi su ubijeni i Jozo Koutni, Vinko Tomašević, Davor Dragić, Tomo Perić, Tade Nikić, Ivica Zlomislić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomislav Vužić-Mohenski i Anđelko Tule.

Memorijalnom turniru nazočila je obitelj ubijenog hrvatskog branitelja Tomislava Pranjkovića, a na samom otvorenju prisutnima su se obratili predsjednik Kuglačkog kluba „Nove Nade“ Darko Janjiš, predsjednik HVIDR-e Požega Ivica Podgornjak, voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Tomica Galović, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, državni tajnik Darko Nekić.

- Uistinu je čast biti ovdje večeras na 31. memorijalnom turniru u spomen na poginulog hrvatskog viteza Tomislava Pranjkovića, jednog od jedanaestorice koji je svoj život izgubio u četničkoj zasjedi na putu prema bazi Papuk, u trenucima kada se kao mladi čovjek stavio na raspolaganje Domovini i kada je kao mladi čovjek ostvarivao tisućljetni san o slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Jednako kao što su naši hrvatski branitelji bili neumorni u ostvarenju toga sna, mi ćemo, a vjerujem i generacije koje dolaze poslije nas, biti neumorni u očuvanju spomena na hrabrost, odlučnost, herojstvo i junaštvo tih mladih ljudi – rekla je županica Jozić.

Prvo mjesto ovogodišnjeg memorijalnog turnira osvojio je Kuglački klub „Nove nade“ s 426 srušenih čunjeva, drugi su bili kuglači Obrtnika, a treći igrači PPK Kutjevo.

Pročitano 321 puta