Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 10:14

Pjesmom u susret Božiću: Brestovačko zajedništvo kao najljepši uvod u vrijeme došašća

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Berda iz Brestovca održana je tradicionalna predbožićna manifestacija „Pjesmom u susret Božiću.“ Spletom tamburaških i božićnih pjesama, naziv događaja je itekako opravdan i na trinaestom izdanju.

- I ove godine manifestaciju smo malo obogatili i proširili ponekim iznenađenjima. Želim vam svima da uživate u onome što smo pripremili danas i nadam se da će vam program manifestacije donijeti pravi duh nadolazećih blagdana  – rekla je predsjednica KUD-a Berda Brestovac, Danijela Petrinić.

Za program manifestacije, uz domaćine, pobrinuli su se i učenici Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac, Matica umirovljenika Brestovac, Matica umirovljenika Orljava, učenici Obrtničke škole Požega i Nada Grgić koji su za okupljene pripremili revije te pop tamburaši Paori koji su nastavili u istom ritmu na vanjskom prostoru ispred školske dvorane.  

- U mjesecu smo kojega često zovemo najljepšim mjesecom u godini iščekujući rođenje maloga Isusa i nadu za cijelo čovječanstvo. U tim vremenima, kroz četiri nedjelje došašća, družit ćemo se, pokazati zajedništvo, a vidim da je ovdje prisutno veliko zajedništvo kroz brojne zahvale koje je predsjednica uputila. To zajedništvo neka nas nosi kroz cijeli prosinac i želim nam svima da uživamo večeras na ovoj lijepoj i tradicionalnoj manifestaciji u susret Božiću – rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić prilikom otvorenja manifestacije.

Pročitano 286 puta