Petak, 01 Prosinac 2023 09:36

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2023: Laureati Muzej bećarca, OPG Marija Ribičić i Slavonski banovac

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ te uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije, održana je svečanost dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“.  

S ovogodišnje dodjele, tri Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske stigla su u Požeško-slavonsku županiju. Muzej bećarca osvojio je zlatnu povelju u kategoriji „Ruralno turistički projekti“, OPG Ribičić Marija brončanu povelju u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“, dok je Turistička zajednica Grada Pakraca sa sajmom Slavonski banovac osvojila posebno priznanje u kategoriji „Ruralno turistički projekti“.

Svečanoj dodjeli u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije nazočila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je dodijelila priznanja laureatima u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“.

- Izuzetno sam ponosna na naša tri laureata koji su stali na pozornicu Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske i osvojenim priznanjima dokazali da je trud prepoznat. Požeško-slavonska županija je prije nekoliko godina tek krenula graditi svoje turističke priče i ima još puno toga za ispričati, a na tome ćemo nastaviti raditi gradnjom objedinjene ponude javnog i privatnog sektora. Od srca čestitam i svim ostalim nominiranima koji svojim iskoracima dokazujete da je Požeško-slavonska županija vrijedna i prepoznata na turističkoj karti Hrvatske – istaknula je Jozić.

Pročitano 221 puta