Subota, 25 Studeni 2023 14:15

Papuk trek & trail obilježile prve pahulje snijega i vrhunska atmosfera među natjecateljima

Snježne pahulje poželjele su dobrodošlicu natjecateljima i stvorile ugođaj za pamćenje na ovogodišnjem Papuk trek & trail. Utrka u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba „Baraber extreme team“ Belišće okupila je sudionike iz cijele Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije pa čak i Rumunjske, a obol u organizaciji dali su i Javna ustanova Park prirode Papuk te Atletski klub Plitvice.

Prije samog početka, predsjednik kluba Angel Milišić-Zečević, upoznao je sa stazama i pravilima kojih se trebaju pridržavati trkačice i trkači utrke koja je dio Hrvatske trail lige.

- Zahvaljujem vam se u ime organizatora što ste u ovako velikom broju došli podržati naš sportski događaj. Staza je gotovo identična kao i prošle godine uz neke minimalne promjene. Snijeg nam je pao, teren je zahtjevniji pa vas pozivam da pripazite kako bi sve prošlo u redu - rekao je Milišić-Zečević.

U pohod na Papuk natjecatelji su krenuli u tri težinske kategorije. Challenger od 32 kilometra, i Active od 19 kilometara kojima je start bio u Kaptolu te 9 kilometara dug Light trail koji je kretao iz Velike.

Na startnoj poziciji u Kaptolu, sreću natjecateljima zaželjeli su i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić.

- Želimo vam dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju, da se svi danas lijepo provedete i ugodno osjećate u brdovitoj i snježnoj Slavoniji. Snijeg nam je stigao, Papuk je bijel i vjerujem kako će zbog toga utrka biti malo zahtjevnija nego inače, no ne sumnjam da ćete svi uspjeti doći do cilja – rekao je Troha.

Pročitano 420 puta