Utorak, 14 Studeni 2023 10:20

Dan Vukovarsko-srijemske županije

Prigodnim programom i svečanom sjednicom Županijske skupštine, u Iloku je obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije.

Službeno obilježavanje započelo je uoči same sjednice. Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Damirom Dekanićem te brojni župani i njihovi zamjenici, među kojima i zamjenik požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, položili su zajednički vijenac i upalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te odali počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Prigodom svečane sjednice, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić osvrnuo se na dosadašnji rad, aktualne projekte i programe, planirane aktivnosti razvoja županije te uručio priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama.

- U svome obraćanju fokus sam stavio na 30 godina županije, osobito na razdoblje mog mandata i mandata Županijske skupštine. Uistinu smo preuzeli mandat u izazovnim vremenima, svjetska kriza, korona kriza, rat u Ukrajini, nevrijeme, afrička svinjska kuga i demografija, dakle problema je pregršt. Rezultati su vidljivi, međutim želim da budu još vidljiviji, a siguran sam da će u nadolazećem razdoblju biti i da će se vidjeti rezultat rada, ulaganja i vremena potrošenog za razvoj naše županije - istaknuo je župan Dekanić zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju ovog područja.

Uoči obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru je održana i 68. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojom je predsjedavao predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan Danijel Marušić. Na sjednici se razgovaralo o ostvarenom u tekućoj godini, programu plana i financijskom planu za 2024. godinu te drugim temama od kojih su prednjačile one vezane uz obrazovanje na području Republike Hrvatske.

Foto: VSŽ/Kristijan Toplak

Pročitano 527 puta