Petak, 03 Studeni 2023 19:41

Blagdan svetog Huberta: Županica Jozić ugostila predstavnike lovačkih društava s područja županije

Povodom blagdana svetog Huberta, nebeskog zaštitnika lovaca i lovkinja, požeško-slavonska županica Antonija Jozić ugostila je predstavnike lovačkih društava s područja županije. Prilikom prijema, županica je lovcima uputila zahvale na svemu onome što čine u kontekstu zaštite šuma, bioraznolikosti i divljači, ali i niza drugih aktivnosti koje provode.

- Drugu godinu zaredom okupili smo se ovdje u Požegi kako bi razgovarali o lovstvu Požeško-slavonske županije. Zajedno sa svojim zamjenikom od srca vam želim zahvaliti na svim aktivnostima koje činite u svojim lovačkim društvima. Brojna su lovačka društva koja imaju brojna članstva i isto tako brojnu infrastrukturu kojom upravljaju. Brojna su i lovišta za koja ste zaduženi, provodite sve one mjere iz lovnogospodarske osnove, a neke i obnavljamo u posljednjih godinu dana. Hvala na svemu što činite vezano za zaštitu divljači te zaštitu bioraznolikosti naših šuma. Nadam se da smo kao županija, zajedno sa svim našim gradovima i općinama na neki način podrška u realizaciji svih vaših aktivnosti – rekla je Jozić.

Istaknula je kako je lovni turizam na području Požeško-slavonske županije posljednjih godina sve prisutniji, a isto tako županija je prepoznata na razini cijele Hrvatske i po natjecanjima u lovnom streljaštvu.

- Veliku zahvalu upućujem i našem Županijskom lovačkom savezu na svim ulaganjima u infrastrukturu lovačkog strelišta u Bzenici na kojemu se već dugi niz godina održavaju kup natjecanja, županijska natjecanja, a ono na što smo najponosniji je državno natjecanje koje je nedavno održano. S obzirom na to da smo u godini u kojoj se nažalost pojavila afrička svinjska kuga na području Republike Hrvatske, hvala vam na svim mjerama i aktivnostima koje provodite u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede u sprječavanju širenja afričke svinjske kuge. Uz sve vaše aktivnosti i podršku koju pružate, za sada imamo sreću da afrička svinjska kuga nije došla na područje Požeško-slavonske županije, a duboko se nadam da niti neće. Hvala još jednom na svemu i neka vas sve čuva vaš nebeski zaštitnik, sveti Hubert – dodaje.

Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, zahvalio je županici na dosadašnjoj suradnji te potvrdio kako bi županija narednih godina trebala biti domaćin ne samo državnog, već i europskog prvenstva u lovnom streljaštvu.

- Želim nam da nastavimo kako smo i do sada radili u sprječavanju afričke svinjske kuge, da poštujemo sve odredbe i da naša županija ostane čista od te pošasti koja je poharala veći dio naših županija. Vama se županice Jozić, u ime svih nas, zahvaljujem na svemu, što nas ugostite, uvijek nađete vremena, ali i što nas podupirete kroz sredstva i natječaje. Isto tako vam se zahvaljujem i na našim razgovorima kako bi iduće godine išli s pomoći prema lovoovlaštenicima. Ulagat ćemo u infrastrukturu i ići ćemo u proširenje strelišta. Hrvatski lovački savez kandidirao se za Grand prix natjecanje u 2024. godini, a ako to uspije i mi smo kandidati kao domaćini što bi dodatno pridonijelo razvoju lovnog turizma u našoj županiji – rekao je Bertelović.

Pročitano 484 puta