Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 15:54

Završetak izgradnje nogostupa uz D38: „Nadamo se dovršetku i ostalih projekata na području županije u što kraćem roku“

U selima Resnik, Svilna i Buk u sastavu Grada Pleternice, završen je milijunski projekt čija je realizacija godinama bila na listi prioriteta. Kraju je privedena izgradnja nogostupa uz državnu cestu D38, a kako je riječ o izuzetno prometnoj dionici, završetkom radova je povećana sigurnost stanovnika.

- Drago mi je jer se približavamo samom kraju ovako velikog projekta i što je najvažnije sada će djeca imati sigurnost na putu od svojih domova do škole i nazad. Ovo je jedan od dokaza da kada se udružimo na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini možemo učiniti velike pomake u malim ruralnim sredinama – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Osim pješačkih staza, izgrađeni su i kolni ulazi te ugibališta i nadstrešnice na novim autobusnim stajalištima. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi milijun eura, investitor su Hrvatske ceste, dok je izvođač radova bila tvrtka Promet građenje d.o.o.

– Izgradnja pješačkih staza u našim selima bila je pri vrhu prioriteta radi sigurnosti naših mještana. Ispred mjesnog odbora zahvaljujem se Gradu Pleternici na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić, bivšoj gradonačelnici i sadašnjoj županici Antoniji Jozić, izvođačima radova i Hrvatskima cestama što se ovaj projekt približio kraju – rekao je Tomislav Tvrdy, predsjednik MO Buk.

Županica Jozić istaknula je kako se na području županije radovi odvijaju na još nekoliko državnih cesta te se nada što skorijem završetku i tih radova, ali i početku radova na najavljenim dionicama.

- Zahvaljujem se ovom prigodom Hrvatskim cestama i Vladi Republike Hrvatske, ovo je jedan lijepi projekt koji je završen na dionici državne ceste D38 unatoč današnjim izazovima u kojima izvođači imaju velikih problema pri izvođenju radova. Svjesni smo određenih kašnjenja na nekim drugim dionicima u županiji i nadam kako će i drugi projekti kao što su rekonstrukcija državne ceste Lipik-Dobrovac i državne ceste Frkljevci-Kadanovci biti uspješno završeni u što kraćem roku. U tijeku su i veliki projekti projektiranja nogostupa i kolnih ulaza kroz naselja Vidovci i Dervišaga te vjerujem kako bi i ti radovi mogli krenuti sljedeće godine, a isto tako da će se kraju privesti i preostale faze rekonstrukcije državnih cesta kroz Požegu – istaknula je županica Antonija Jozić.

Pročitano 697 puta