Nedjelja, 15 Listopad 2023 17:56

14. sajam Slavonski Banovac: Bogata povijest sajmovanja u Pakracu koja se njeguje i danas

Raznovrsna ponuda 84 izlagača iz cijele Kontinentalne Hrvatske te sadržaji za sve generacije, od dječjeg kutka, Grahfesta, Srednjovjekovnog festivala, prezentacije županijskog ocjenjivanja meda do bogate gastronomske i glazbene ponude, okupili su brojne Pakračanke, Pakračane i njihove goste na iznimnom, četrnaestom po redu sajmu Slavonski banovac.

Uz brojne posjetitelje, otvorenju sajma nazočili su gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić, Marko Štor, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, izaslanik ministra regionalnog razvoja i fondova EU te ravnatelj Uprave za financije i informatičko-telekomunikacijske sustave Davor Huška, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, kao i predstavnici prijateljskih gradova i mjesta iz Češke i Slovačke.

Dobrodošlicu na četrnaesto izdanje sajma prisutnima je poželjela pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević istaknuvši kako je glavna ideja promovirati bogatu povijest i kulturu Pakraca.

- Mi svi živimo za ovaj sajam. Drago mi je da ovdje vidim veliki broj gostiju i možemo reći da smo ispunili cilj koji smo željeli. Sajam će i dalje iz godine u godinu nastaviti rasti što nam je svima na ponos i sigurno nećemo stati na broju 14 - istaknula je Blažević.

Na otvorenju, prigodnim riječima obratio se i zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha, istaknuvši kako je sajam Slavonski Banovac biser u kruni turističke ponude županije.

- Na sajmovima se uvijek susretalo, tržilo, jelo dobro jelo i dobro zabavljalo. Vidim da će tako biti i danas. Vjerujem da će visoki gosti iz susjednih zemalja prenijeti lijepe utiske s ovog sajma svojima doma i da će druženje trajati do dugo u noć – rekao je Troha.

Foto: Lipički Compas

Pročitano 472 puta