Četvrtak, 28 Rujan 2023 14:54

Povodom Dana policije pohvaljeni zaslužni djelatnici PU požeško-slavonske županije

Prigodnim programom u Požegi je obilježen Dan policije i dan nebeskog zaštitnika policajaca i policajki, svetoga Mihaela. Svečanost obilježavanja započela je odavanjem počasti svim poginulim i umrlim policijskim djelatnicima kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade u Požegi i svetom misom u crkvi sv. Lovre, a nastavljena je svečanošću na kojoj su dodijeljene pohvale djelatnicima za profesionalno obavljanje zadaća.

Na prigodnoj svečanosti, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić, iznio je kratak presjek rezultata u 2022. godini, koji pokazuju kako se policijska uprava nalazi među dvije najbolje u Republici Hrvatskoj.

- Ukupno su zabilježena 922 kaznena djela, od toga 739 po službenoj dužnosti. Prema provedenim rezultatima, nalazimo se među dvije policijske uprave s najboljim rezultatima u Republici Hrvatskoj. Što se tiče prometne problematike, zabilježili smo ukupno 540 prometnih nesreća, u kojima je stradalo 160 osoba. Od navedenih pokazatelja, dvije osobe su smrtno stradale, 52 teško, a 114 je lakše ozlijeđeno. Dok promatramo navedene brojke, one su u cjelini bolje nego prethodne godine, ali bez obzira na najbolje rezultate po svim pokazateljima ne možemo biti zadovoljni jer je svaki izgubljeni život nenaknadiv gubitak za obitelj i zajednicu – rekao je Grgić.

Povodom Dana policije, županica Antonija Jozić uputila je čestitke i zahvale djelatnicima Policijske uprave požeško-slavonske za poslove koje obavljaju radi sigurnosti žitelja županije.

- Tijekom današnjeg dana već je nekoliko puta naglašena uloga hrvatske policije, od najranijih trenutaka kada se uspostavljala neovisna i suverena Republika Hrvatska i uloge policije u Domovinskom ratu koja se nastavlja do današnjeg dana. Danas u vremenima nekih drugih, raznih ugroza, policija obavlja svoje temeljne zadatke i pridonosi općem stanju sigurnosti. Jedno istraživanje od prije nekoliko mjeseci, pokazalo je da je Hrvatska najsigurnija zemlja za šetnju noću u Europskoj uniji. Tome je sigurno pridonijela hrvatska policija, svi vi vrijedni djelatnici ove Policijske uprave požeško-slavonske i na tome vam zahvaljujem, u ime svih građanki i građana županije – rekla je Jozić.

Čestitkama se pridružio i požeški gradonačelnik Željko Glavić istaknuvši kako je Požega siguran grad zahvaljujući marljivom radu djelatnika Policijske uprave požeško-slavonske. 

Prigodom obilježavanja Dana policije za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvaljeni su zaslužni pojedinci.

Načelnik PU požeško-slavonske pohvalio je policijskog službenika kriptološke sigurnosti – operatera na sredstvima veze, višeg policijskog narednika Maria Kneževića, kriminalističkog tehničara Policijske uprave, višeg policijskog narednika Damira Žibernu, administrativnu tajnicu Danijelu Berger, zapovjednika voda interventne policije, policijskog inspektora Marijana Kovačevića, voditelja programa specijalističke obuke u jedinici, policijskog narednika Marka Pandžića, policijsku službenicu interventne policije, policajku Mariju Kelemen.

Iz Policijske postaje Požega načelnik je pohvalio policijskog službenika za mladež i obradu kriminaliteta, višeg policijskog narednika Kristijana Oriškovića, policijskog službenika za kriminalističku obradu u cestovnom prometu, policijskog narednika Denisa Kurilića, policijskog službenika, policajca Mateja Lovrića, kontakt policajca, samostalnog policajca Ivana Zebu. Iz Policijske postaje Pleternica vođu sektora, policijskog narednika Filipa Majstorovića, detektiva za kriminalističke evidencije, potrage, identifikacije i obradu kriminaliteta, samostalnog policajca Božidara Marinca, policijskog službenika, policajca Filipa Brankovana, administrativnu tajnicu Anamariju Perak.

Iz Policijske postaje Pakrac pohvalio je šefa smjene policijske postaje, višeg policijskog narednika Željka Paukovca, kriminalističkog tehničara-detektiva za obradu kriminaliteta u policijskoj postaji, višeg policijskog narednika Željka Babojelića, upravnu referenticu Angeliku Tomić Bobaš.

Iz Službe zajedničkih i upravnih poslova stručnu referenticu za ljudske potencijale Dubravku Majstorović, računovodstvenog referenta likvidature Borisa Šulca, voditeljicu Odjela za upravne poslove Zdravku Crnjac, administrativnu referenticu Lovorku Katić, policijskog službenika za nadzor i planiranje-projektanta informacijskog sustava, policijskog inspektora Maria Tadića, stručnu referenticu za ljudske potencijale Gordanu Đaković.

Za dugogodišnju suradnju prigodno su uručene i zahvalnice Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Požege, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Požega te Glazbenoj školi Požega.

Pročitano 895 puta