Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 17:16

29 godina djelovanja UHDDR PSŽ i Požege obilježeno u sportskom duhu

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Požege organizirali su devete po redu Sportske susrete u Požegi na kojima su se domaćinima pridružile sestrinske udruge iz cijele Kontinentalne Hrvatske.

Prije samog početka natjecanja okupljene su pozdravili predsjednik UHDDR-a Požega Josip Pavunčec, voditelj  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Tomica Galović, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, koji je i otvorio natjecanje.

Sportski susreti kojima je povod 29. godišnjica osnivanja UHDDR Republike Hrvatske, u Požegi su okupili stotinjak natjecatelja u malom nogometu, visećoj kuglani, streljaštvu i beli, a memorijalni turnir simbolično je posvećen poginulim suborcima.

Ove godine u visećoj kuglani najbolja je bila ekipa UHDDR Bakić iz Virovitičko-podravske županije, drugo mjesto pripalo je domaćinima, a treće mjesto ekipi UHDDR Sladojevci.

Prvo mjesto memorijalnog malonogometnog turnira pripalo je UHDDR Osijek, drugi su bili natjecatelji iz UHDDR Budaševo, dok je treće mjesto osvojila ekipa UHDDR Đakovo.

U disciplini gađanja zračnom puškom najbolji su bili domaćini UHDDR Požega koji su s dvije ekipe odvojili prvo i treće mjesto, dok su drugo mjesto u navedenoj disciplini zaslužili strijelci UHDDR-a Virovitičko-podravske županije.

Pročitano 787 puta