Petak, 22 Rujan 2023 08:15

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 22. rujna

 

22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u cilju podizanja svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje.

Problem je to o kojemu treba glasno govoriti i nipošto nije stvar samo žrtve, već i obitelji, prijatelja, susjeda i poznanika koji su dužni pomoći i prijaviti svaki oblik naselja koji primijete. Građani koji imaju saznanja o nasilju, bez zadrške ga trebaju prijaviti policiji žurnim pozivom na broj 192.

U Požeško-slavonskoj županiji aktivno je sklonište za žrtve obiteljskog nasilja koje se nalazi na tajnoj lokaciji i pruža sigurni smještaj žrtvama obiteljskog nasilja koje su odlučile prestati biti žrtve. Kontakt i više informacija nalazi se na internetskoj stranici Sigurne kuće.

Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije provest će dana 22. rujna 2023.g., u vremenu od 10:00 do 11:00 sati javnu akciju postavljanjem štanda u pješačkoj zoni Grada Požege (ispred zgrade Općinskog suda u Požegi) na kojemu će građanima učiniti dostupnima informacije o sustavu zaštite i podrške ženama žrtvama nasilja.

Pročitano 840 puta