Četvrtak, 21 Rujan 2023 14:10

Lipik: Predstavljene žurne službe i operativne snage Civilne zaštite koje svakodnevno rade na sigurnosti žitelja PSŽ

Oni koji u najvećem broju slučajeva rade potiho, u Lipiku su na malo drugačiji način javnost upoznali sa svojim radom, a ono što najviše veseli je to što su o svojim časnim zanimanjima upoznali najmlađe građane, polaznike osnovnih škola i vrtića.

Na manifestaciji „Prezentacija žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite“ svoje aktivnosti prezentirali su Policijska uprava požeško-slavonska i službenici Policijske postaje Pakrac, pripadnici DVD-a Lipik, predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite.

Osim toga, razne aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bile su prezentirane od strane predstavnika udruga i ustanova s područja Lipika, Pakraca i Požege. Među njima su bili predstavnici Radio kluba "Poljana“, Planinarskog društva "Lipa" Lipik, Ronilačkog kluba Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, ali i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Pakrac, koji su posjetiteljima omogućili mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Podršku ovoj hvalevrijednoj akciji dolaskom su pružili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, pleternička gradonačelnica Marija Šarić te načelnici Općine Jakšić Ivica Kovačević i Općine Kaptol Mile Pavičić.

Foto: Compas.hr

Pročitano 593 puta