Nedjelja, 17 Rujan 2023 20:51

Blagoslovljen kamen temeljac budućeg Pastoralno-duhovnog centra u Voćinu

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević blagoslovio je kamen temeljac budućeg Pastoralno-duhovnog centra u Svetištu Gospe Voćinske. Riječ je o prostoru koji će biti namijenjen duhovnim obnovama, duhovnim vježbama i raznim pastoralno-katehetskim susretima.

Uz navedeno, novi Pastoralno-duhovni centar dodatnu funkciju ostvarit će kao prostor koji će se koristiti u svrhu susreta mladih, radionica za djecu i osobe starije životne dobi te višednevnih hodočašća po kojima je voćinsko svetište poznato među vjernicima.

Blagoslovu kamena temeljca i prigodnoj svečanosti prisustvovali su upravitelj Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu, velečasni Ivan Ereiz, župan Virovitičko-podravske županije Igor Adrović, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić i drugi.

Projekt Pastoralno-duhovnog centra potpisuje zagrebački arhitekt Boris Vučić-Šneperger koji je isto tako sudjelovao i u obnovi voćinske crkve nakon njena razaranja, ali i izgradnji vanjskog oltarnog prostora i uređenju dvorane uz samu baziliku. 

Foto: Kristijan Toplak

Pročitano 527 puta