Četvrtak, 07 Rujan 2023 20:11

Županijsko natjecanje u oranju: Deset natjecatelja u borbi za odlazak na državnu razinu

Udruga orača Požeško-slavonske županije, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, organizirali su uvijek interesantno natjecanje orača, koje se ove godine u Požegi održalo devetnaesti put.

Svoje vještine oranja pokazalo je deset orača, među kojima su bila brojna mlada lica pa i jedna djevojka, a osim titule najboljeg, pobjednik je osigurao i plasman na državno natjecanje u Poreču.

Prije početka natjecateljskog dijela, oračima su sreću zaželjeli zamjenik županice Ferdinand Troha u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, predstavnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Ivica Prpić, predstavnik Udruge orača Branko Pilaš te ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Mršo Raić.

- Svim oračima želim puno uspjeha, a onima koji će nas predstavljati na državnom natjecanju želim da pokažu na razini Republike Hrvatske da s naše Ratarnice dolaze ponajbolji ratari i orači - rekao je Troha.  

Samo natjecanje organizirano je u tri kategorije, a s požeške Ratarnice kao pobjednici su otišli Patrik Pilaš u kategoriji ravnjaka, kod premetnjaka Ivan Ivanika, dok je u oranju konjskim plugom pobjednik Zdravko Bičanić.

Pročitano 539 puta