Srijeda, 06 Rujan 2023 16:27

Svečanom sjednicom i uručenim javnim priznanjima obilježen Dan Grada Kutjeva

Povodom Dana Grada Kutjeva održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća, na kojoj su gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir i predsjednik Gradskoga vijeća Branko Vido, dodijelili ovogodišnja javna priznanja.

Uz domaćine, svečanoj sjednici prisustvovali su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, izaslanik predsjedateljice Vijeća ministara BIH Borjane Krišto, savjetnik predsjedateljice Mato Lončar, potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, čelnici gradova i općina Požeško-slavonske-županije i drugi.

Kako bi prikazali presjek rada i realiziranih projekata, domaćini su pod vodstvom voditelja Tarika Filipovića pripremili kviz „Tko želi biti Kutjevčanin?“. Nešto ležernijim načinom, gradonačelnik Budimir prezentirao je na čemu se radilo protekle godine, ali i predstojeće projekte Grada Kutjeva od kojih valja istaknuti Kuću graševine, Fontanu graševine, projekt nove sportske dvorane i nastavak projekta „Zaželi – za bolje sutra“.

- Mlada gradska uprava htjela je na inovativan način prikazati sve ono na čemu smo radili. U ovom trenutku imamo spremne projekte u vrijednosti preko 40 milijuna eura, tako da u budućem razdoblju očekujemo sredstva resornih ministarstava i fondova Europske unije kako bismo realizirali zacrtane ciljeve, a sve to radi dobrobiti naših građana - istaknuo je Budimir.

Ispred Požeško-slavonske županije nazočnima se obratio zamjenik županice Antonije Jozić, Ferdinand Troha, čestitavši gradskoj upravi, Kutjevčankama i Kutjevčanima njihov dan.

- Danas je zaista lijepo svjedočiti postignućima Grada Kutjeva i vjerujem kako će ta postignuća biti još jedan zamašnjak razvoja naše županije jer znamo što ovaj grad znači za našu županiju i Zlatnu dolinu. Čestitam cijeloj gradskoj upravi i svima vama koji činite Kutjevo lijepim mjestom za život. Svi zajedno ste u proteklih nekoliko godina značajno podigli standard i učinili da mladi imaju razloga ostati u Kutjevu - rekao je Troha.

Čestitkama povodom Dana Grada Kutjeva pridružila se i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Grada Pakraca, Anamarija Blažević.

- Naš gradonačelnik i njegovi suradnici nastavljaju koračati pravcem koji su utkali prisutni članovi prvog saziva Općinskog vijeća i poglavarstva, naslijedili su što ste vi ostavili iza sebe i s godinama to nadograđivali. Grad Kutjevo je danas grad u kojem se znatno podiže kvaliteta života i Kutjevo ima sve što treba imati mali grad, od predškolskog odgoja, osnovnog obrazovanja, blizine središta županije Požege i još puno toga - rekla je Blažević.

Na svečanoj sjednici uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama, Judo klubu Jigoro, učeniku generacije kutjevačke osnovne škole Joni Šipošu i učenici generacije Nini Čamak. Uručene su i godišnje nagrade Grada Kutjeva za 2023. godinu, a primili su ih DVD Kutjevo i profesorica Ljiljana Bernatović-Markota. Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene Antunu Adžiću i Branku Mihalju, poznatim i cijenjenim kutjevačkim vinarima.

Počasnim građaninom Grada Kutjeva za 2023. godinu imenovan je Enver Moralić iza kojega je dugogodišnji rad na promociji i razvoju Kutjeva i koji je Gradu Kutjevu poklonio kino  dvoranu u kojoj je održana sjednica.

Uoči sjednice, na mjesnom groblju svetoga Marka položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulih hrvatskih branitelja.

Pročitano 541 puta