Srijeda, 06 Rujan 2023 09:17

Završna konferencija projekta „Sigurno mjesto“ uz stručni skup na temu problematike nasilja nad ženama

U okviru projekta Sigurno mjesto održani su stručni skup i okrugli stol koji su za cilj imali rasvjetljavanje problematike nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao poticaj dodatnom razvoju sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja na području Požeško – slavonske županije.

Stručnom skupu prisustvovale su partnerske ustanove projekta Sigurno mjesto, Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, Zavod za socijalni rad Požega i Pakrac i Požeško-slavonska županija na čelu sa zamjenikom požeško-slavonske županice Ferdinandom Trohom te članovi ostalih udruga i partnerskih organizacija.

Po završetku skupa održana je i završna konferencija projekta Sigurno mjesto za koji je nositelj Požeško-slavonska županija ostvario financijsku podršku sredstava Europskog socijalnog fonda.

Tijekom provedbe projekta osnovano je sklonište za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji u Požeško – slavonskoj županiji te je osigurana cjelovita adaptacija i opremanje objekta namijenjenog za sigurnu kuću. U posljednje dvije i pol godine trajanja, uslugu privremenog smještaja u sigurnoj kući na području Požeško-slavonske županije koristilo je 43 korisnika, od čega 18 žena i 25 djece.

Pročitano 570 puta