Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 12:48

Finalna večer Zlatnih žica Slavonije: Na središnjem požeškom trgu izvedene 22 nove tamburaške skladbe

Glazbeni festival Zlatne žice Slavonije 2023. stigao je svome kraju finalnom večeri na kojoj su izvedene nove pjesme eminentnih imena tamburaške scene. Sudeći po reakcijama publike koja je pjevala zajedno s izvođačima, za vjerovati je kako je i ovogodišnji festival izrodio nove zlatne glazbene uspješnice.

Finalnu večer festivala pratio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uz  ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra obrane Maria Banožića, Peru Ćosića izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić, gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića, brojnu publiku na Trgu svetoga Trojstva i one koji su u novim pjesmama uživali putem televizijskog prijenosa.

- Zadovoljstvo mi je biti još jednom u Požegi i čestitati Gradu Požegi, turističkoj zajednici i svim kulturnim djelatnicima na još jednom izdanju poznatog festivala tamburaške glazbe Zlatne žice Slavonije. Ovo je zaista krasna prigoda da osjetimo ozračje ovdje u Slavoniji, našu kulturu, tradiciju i pjesmu fantastičnih izvođača - rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske u obraćanju za medije.

Trodnevni festival tradicionalno je zatvorio požeški gradonačelnik Željko Glavić, uz najavu novoga i otvorenje prijava za Glazbeni festival Zlatne žice Slavonije 2024.

Pročitano 622 puta