Nedjelja, 03 Rujan 2023 12:56

Iššijada 2023: Peto izdanje gastro manifestacije na kojoj je izabran najbolji pileći paprikaš

Peto izdanje gastro-turističke manifestacije Iššijada u organizaciji Udruge put, istina i život, okupilo je u Ruševu domaće snage i njihove goste koji su se u prijateljskom duhu borili za titulu prvaka u spremanju paprikaša od piletine.

- Svima koji ste došli iz drugih krajeva u naše Ruševo želim iskrenu dobrodošlicu, želim vam da se ugodno osjećate i pokažete svoje kulinarsko umijeće u kuhanju paprikaša od piletine, a nadam se da se u istom sastavu vidimo i nagodinu - rekao je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

Okupljene ekipe natjecale su se u kuhanju pilećeg paprikaša, a dodijeljena je i nagrada za najljepše uređen stol koja je pripala Udruzi žena Ruža, Viljevo. Prvo mjesto sa svojim kulinarskim vještinama osvojila je Barbara Tomljenović iz Brodskih Zdenaca, drugo mjesto pripalo je ekipi Matice umirovljenika Čaglin, a treće Udruzi za sport i rekreaciju Josip Knežević Ljeskovica.

- Jedinstvena gastro manifestacija Iššijada i današnja komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima s područja župe Čaglin pokazatelj su kako ova cijela sredina diše i za prošlost koju smo dužni njegovati u zahvalu našim braniteljima i za budućnost koju smo dužni njegovati zbog naše djece. Čestitam vam na organizaciji, s vašim udrugama i svim ljudima dobre volje ponovno ste se pobrinuli da se vaši gosti osjećaju ugodno kao i uvijek – izjavila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Pročitano 781 puta