Nedjelja, 03 Rujan 2023 12:50

Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima s područja župe Ruševo

U spomen žrtvama Domovinskog rata s područja župe Ruševo, Udruga građana Put, istina i život organizirala je komemoraciju u spomen na četvoricu poginulih hrvatskih branitelja s područja župe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Požeško-slavonske županije i Općine Čaglin.

U spomen na velebnu žrtvu branitelja Stipe Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Drage Kneževića položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz glavnu misao kako se njihova žrtva nikada ne smije zaboraviti.

Počast poginulima, odali su članovi obitelji poginulih, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege na čelu s voditeljem Tomicom Galovićem, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, pročelnica Grada Đakova Sanja Rogoz Šola, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici PU požeško-slavonske i mještani Općine Čaglin.

Nakon odavanja dužne počasti uslijedila je molitva na mjesnom groblju u Ruševu koju je predvodio čaglinski župnik Milan Klobučar.

Pročitano 669 puta