Subota, 02 Rujan 2023 08:56

Titula prvaka dvadeset i sedme požeške Fišijade otišla u Kutinu

Parkom uz Orljavu ponovno su se širili primamljivi mirisi, a glavni krivci bili su natjecatelji ovogodišnje dvadeset i sedme požeške Fišijade, tom prigodom pristigli iz svih krajeva Kontinentalne Hrvatske. Za organizaciju se pobrinula lokalna Turistička zajednica Grada Požege, a otvorio ju je požeški gradonačelnik Željko Glavić.

Kulinarsko natjecanje pedesetak sudionika, zvuci tambura, vrhunski fiš paprikaš i ostatak gastronomske ponude, prizvali su u park u Požegi brojne posjetitelje iz cijele županije.

Ove godine najuspješniji su bili gurmani iz Kutine koji su prema ocjenama stručnog žirija odnijeli prva dva mjesta. Pobjednički fiš paprikaš skuhao je Željko Plantosar, drugo mjesto osvojio je Željko Marušić, dok je treće mjesto pripalo domaćem majstoru fiša, Mariu Matijeviću iz Požege.

Oni nešto mlađi, oko kotlića su ostali u ulozi degustatora i pomagača, ali su zato u bazenu pokazali pravi natjecateljski duh na tradicionalnom lovu na šarane. Najspretnija bila je Vanesa Rosi koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je njenoj sestri Veroniki, a treće mjesto osvojio je Stjepan Vugrin.

Pročitano 553 puta