Srijeda, 30 Kolovoz 2023 14:00

Uz pregršt osmijeha najmlađih otvoren balon Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici

Na veliku radost 260 polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica, otvoren je balon za sportske aktivnosti financiran u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića. Time je, uz postojeću sportsku dvoranu vrtića, osiguran prostor za bavljenje sportom tijekom cijele godine.

- Prije godinu dana otvorili smo atletsku stazu koju danas natkrivamo. Ovaj balon nam jako puno znači, a toga svega ne bi bilo da nemamo snažnu podršku našeg osnivača, Grada Pleternice. Puno nam znače ovi projekti koji nam daju vjetar u leđa za daljnji rad i osiguravaju dodatan sadržaj za našu djecu – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, Nikolina Hačka.

Svečano otvoreni balon samo je jedan u nizu projekata koje osnivač Grad Pleternica provodi kako bi najmlađim stanovnicima osigurao dodatan sadržaj u njihovom gradu.

- Ovo je jedan u nizu projekata kojima pokušavamo podići razinu usluge za našu djecu. Zahvaljujem i Središnjem uredu za demografiju i mlade i Požeško-slavonskoj županiji koji nas prate i podrška su nam u tome. Uredili smo igrališta, atletsku stazu, danas otvaramo balon, nakon toga nam slijede i nove sprave, a svaki projekt dobiva na značaju tek kada vidimo povratne recenzije u vidu dječjih osmijeha – naglasila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Ulaganje u dječje vrtiće ide pod ruku smjeru razvoja Požeško-slavonske županije i ulaganju u sustav odgoja, obrazovanja i znanosti. Požeško-slavonska županica istaknula je kako će se na području županije nastaviti s proširenjima i izgradnjom dječjih vrtića te kako uskoro slijedi i otvorenje novog dječjeg vrtića u Alilovcima.

- Sjetit ću se kada smo prije deset godina selili u ovu zgradu, tada je u vrtiću bilo 50 mališana i iz godine u godinu Tratinčica je došla do 260 polaznika, a potrebe rastu i dalje. Čestitam ovom priliku Gradu Pleternici koji gradi decentralizirani Dječji vrtić u Kuzmici kao odgovor na te potrebe. Ovakvi projekti uistinu ispunjavaju čovjekovo srce, gledajući ovu našu djecu koja su nestrpljiva da uđu i vide novi prostor za igru, zapravo ispunjavamo onu temeljnu zadaću koju imamo kao ljudi, a to je kvalitetan odgoj naše djece - rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije

Financijsku potporu projektu koji će koristiti najmlađi Pleterničani dao je Središnji državni ured za demografiju i mlade koji je kroz protekle tri godine uložio oko 8 milijuna eura u materijalnu stabilnost vrtića, a kroz podršku održavanja pedagoške djelatnosti dodatnih 13 milijuna eura.

- Kada u Središnjem uredu za demografiju i mlade pričamo o najbržem prstu uvijek je u tom kontekstu Grad Pleternica i vaša prva pristigla prijava. Samim time pokazujete koliko kao lokalna samouprava prepoznajete potrebe svog stanovništva. Vjerujem kako će ovaj balon biti svakodnevno ispunjen, a mi ćemo kao ured i dalje poticati sve one projekte koji su usmjereni našoj djeci i mladima kako bi u svojoj lokalnoj sredini imali sve što trebate i naposlijetku ostali živjeti ovdje – zaključila je državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić.

 

Pročitano 826 puta