Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 26 Kolovoz 2023 09:02

Punjenje festivalskih butelja uvertira festivalskom raspoloženju uoči Zlatnih žica Slavonije

Podrum Kutjeva d.d. može se pohvaliti s 800 godina neprekinute vinske tradicije, ali i dugogodišnjom vjernom podrškom i prijateljstvom s požeškim tamburaškim festivalom Zlatne žice Slavonije. Prijateljstvo je nastavljeno i ove godine pa je tako punjenjem i etiketiranjem festivalskog vina službeno započelo festivalsko raspoloženje u Zlatnoj dolini.

Član uprave Kutjeva d.d. Dino Galić naglasio je kako su i ove godine gostima festivala željeli ponuditi samo najbolje. Etikete festivalskog vina nosit će Vrhunska Graševina, jedna je od rijetkih svjetskih etiketa s proizvodnjom u stotinama tisuća butelja koja je ove godine osvojila Decanterovo zlato. Druga etiketa je Maximo Nero iz 2019. godine također nagrađen zlatom na Concours Mondial de Bruxelles.

- Naš podrum će uskoro proslaviti 800 godina, a ono što mogu najaviti je da ćemo u narednim godinama opremiti vrhunski restoran, najbolji u cijeloj Slavoniji kao što to težimo i s našim vinima – dodao je član uprave Kutjeva d.d. Dino Galić

Provjereni recept organizacije festivala, uz pokoju svježu notu i ove će godine tijekom tri dana u Požegi okupiti eminentna imena tamburaške scene, ali ponuditi i dodatan sadržaj prilagođen različitim glazbenim ukusima.

- Uz pjesmu i tambure najbolje ide i vino. Vođeni time, plan nam je u budućnosti uvesti i treću festivalsku večer koja će biti posvećena vinu. Festival je koncipiran kao i prošle godine sa zadržavanjem glavnog motiva na tamburaškoj glazbi – rekao je Saša Botički, umjetnički direktor festivala.

Vinogorja Požeško-slavonske županije nadaleko su poznata po vrhunskoj kapljici graševine u kojoj će moći uživati gosti i prijatelji festivala, a o čemu je govorila požeško-slavonska županica Antonija Jozić pozivajući sve da se pridruže jedinstvenom festivalu u Požegi.

- Svijet graševine je krovni brend Požeško-slavonske županije i osim graševine i svega onoga što vino pruža razvoju gospodarstva, pod njega pripada i sav kulturni identitet naših gradova pa tako i Zlatne žice Slavonije koje su zaista važna identitetska odrednica Grada Požege – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Ispred Grada Požege, domaćina i organizatora najvećeg festivala tamburaške glazbe obratio se gradonačelnik Željko Glavić.

- Požega više od pola stoljeća čuva, razvija i promovira tamburašku glazbu u Hrvatskoj i izvan nje. U tome od početka imamo vjernog prijatelja naš Kutjevački podrum, koji pomaže i prati ovaj festival. Kutjevo sljubljuje vino i tamburašku glazbu i tako to troje već preko pola stoljeća. Uživajmo zajedno u požeškom festivalu, ugostimo prijatelje i goste tako da to zapamte, da im festival ostane u sjećanju i da nam dođu opet  – rekao je gradonačelnik Požege Željko Glavić.

 

Pročitano 474 puta