Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 25 Kolovoz 2023 14:30

Trodnevni Kuglački kamp za mlade: Kuglaši Požeško-slavonske županije okrunjeni medaljama svjetskoga sjaja

U organizaciji požeškog Kuglačkog kluba Nove Nade organiziran je trodnevni Kuglački kamp za mlade koji se održava na Gradskoj kuglani u Požegi i na kojemu sudjeluje 14 odabranih polaznika iz Požege i Pakraca.

- Našim polaznicima želim da ovaj kamp odrade maksimalno ozbiljno i da svojim kućama i klubovima ponesu sva stečena znanja. Zahvalio bih se našoj županici što nas je posjetila i iskazala interes za naš rad i ovaj kamp, kao i Županijskoj sportskoj zajednici na potpori i suradnji – rekao je predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i predsjednik Kuglačkog kluba Nove Nade Darko Zovko.

Organizator kampa KK Nove Nade, osim samoga kampa kojim se intenzivno radi na usavršavanju kuglačkih vještina polaznika, redovito radi na sportskoj izobrazbi djece i mladih pa je tako u srpnju kroz njihovu Školu kuglanja prošlo preko 100 djece s područja Požeško-slavonske županije.

- Povod za naše okupljanje je vaša škola i izuzetni sportski rezultati nekih od vas koji su vrijedni pohvale i obilježavanja. Nadam se da ćemo se nagodinu ponovno sastati i da će neki od ovogodišnjih polaznika ovdje ponosno stajati s hrvatskim, europskim i svjetskim medaljama – istaknuo je predsjednik Županijske sportske zajednice Vlado Drkulec.

U društvu sportskih prijatelja iz kampa, Neri Bakić iz Požege i Niki Kalviju iz Pakraca uručena su priznanja i nagrade za iznimne rezultate ostvarene na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U18 održanom u Varaždinu. Članica KK Nove Nade, Nera Bakić kao najmlađa hrvatska reprezentativka osvojila je srebrnu medalju, a u branjenju boja Hrvatske i Požeško-slavonske županije pridružio joj se Niko Kalvi iz KK Papuk Pakrac, koji se s natjecanja vratio okrunjen brončanom medaljom u tandemu.

- Izuzetno sam sretna i zahvalna Hrvatskom kuglačkom savezu, našem Županijskom savezu i svima onima koji su inicirali i realizirali odvijanje ovog trodnevnog Kuglačkog kampa u Požegi. Povod današnjem druženju nije samo ovaj kamp već i sjajni rezultati naše Nere i Nike na Svjetskom juniorskom prvenstvu te im iskazujem iskrene čestitke uz želju da nastavite putem kojim ste krenuli i iskoristite sve svoje potencijale – rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Okrunjenim sportašima uz vitamine neophodne za njihovo bavljenje sportom, Požeško-slavonska županija i Županijski sportski savez osigurali su poklon bon od 200 eura u prodavaonici sportske opreme kao nagradu za ostvarene iznimne rezultate na svjetskom natjecanju.

- Požega je specifična sredina na kuglačkoj karti Hrvatske gdje se radi na dovođenju jako puno djece u kuglanje što baš i nije slučaj u ostalim dijelovima, a što je više nego dobar razlog za organiziranje ovog kampa upravo u Požegi. Nadam se da ćete svi biti zadovoljni i da će se među vama pronaći oni koji će se pridružiti Neri i Niki u osvajanju medalja na juniorskim, a kasnije i na seniorskim prvenstvima - naglasio je predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac.

 

Pročitano 1044 puta