Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 11 Kolovoz 2023 20:40

Komemoracija Marijanu Aladroviću: Neka Vam je laka šokačka gruda koju ste neizmjerno ljubili

U dvorani Terra Panonica u Pleternici održana je komemoracija za preminulog bivšeg župana, predsjednika Županijske skupštine, gradonačelnika Grada Pleternice, predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice, dugogodišnjeg Voditelja Uprave šuma Podružnica Požega i uvaženog člana Hrvatske demokratske zajednice Marijana Aladrovića.

Svoje posljednje zbogom dolaskom su izrekli tugujući članovi obitelji, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić, izaslanstvo Grada Pleternice na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice, brojni prijatelji i suradnici.

Riječima „Nemoj plakati na grobu mom: Nema me; ne spavam na mjestu tom“, svoj dirljivi govor započeo je dugogodišnji prijatelj Marinko Markota.

- Dobio sam čast da se u ime prijatelja oprostim s nekoliko riječi od našega Marijana. A ono što tebe najbolje opisuje dragi prijatelju je samo jedna riječ – čovjek. I znaj, kada je Bog dijelio dobrotu bio si mu jako blizu – rekao je Markota.

Djelujući na raznim poljima Marijan Aladrović je između ostaloga, svojim djelovanjem ostavio značajan trag i kao dugogodišnji Voditelj Uprave šuma Podružnica Požega, a suradnici ga pamte kao velikog radoholičara koji je uživao u svome poslu.

- Kolega Marijan je bio pravi zaljubljenik u svoju struku i uvijek je govorio da je šumarska struka iznad svih ostalih. To je uvjerenje pokušao prenijeti na sve svoje suradnike i na tome mu neizmjerno hvala. Marijan Aladrović je bio poznat, priznat i cijenjen među svim kolegama, ne samo u podružnici Požega, nego u cijelim Hrvatskim šumama – rekao je Milan Jurković, voditelj podružnice Uprave Hrvatskih šuma.

Ožalošćenoj obitelji iskrenu sućut uputila je i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, naglasivši kako će Marijan Aladrović zauvijek ostati u sjećanju kao čovjek koji je uspostavio temelje Pleternice kakvu Pleterničani danas baštine.

-Bio je prvi gradonačelnik, a biti prvi je ujedno i izazov i prilika.  Ne samo da je gospodin Marijan uspio uspostaviti temelje za Pleternicu kakvu danas baštinimo, nego je i u svom djelovanju bio pažljiv i osjetljiv, jednostavan, blizak malom čovjeku, čemu svjedoče brojne lijepe uspomene kojima je ovih dana ispunjen prostor oko nas - rekla je Šarić.

Biranim riječima od bivšeg župana oprostila se i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, uz izricanje zahvale za njegov doprinos županiji, njegovom gradu Gospe od Suza i Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

- Napustio nas je na sebi svojstven način. Iznenada, a samozatajno i potiho baš kao i sve što je radio u svome životu; bez najave, velike pompe i velikih riječi. Iako nikada sebe nije stavljao u prvi plan u svojim izričajima, sebe je stavljao uvijek prvoga i cijelom dušom i srcem u svoja djela. Bilo kao župan Požeško-slavonske županije, kao gradonačelnik Pleternice, kao uvaženi član Hrvatske demokratske zajednice, kao otac, suprug, djed i poljoprivrednik - rekla je Jozić.

U svoje osobno ime i u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića, sućut obitelji izrazio je i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

- Teško je govoriti o pleterničkoj ravnici, a da se pritom ne spomene Marijan Aladrović, poglavito njegov Brodski Drenovac, ali i cijela Požeško-slavonska županija. Ljubav, poštovanje, zahvalnost za život i dobra dijela okupili su nas danas na oproštaju od Marijana, obiteljskog čovjeka, domoljuba i uvaženog Pleterničanina. Vrijedne plodove svoga znanja i rada ostavio je ovom predivnom kraju za nasljeđe za sve buduće generacije. I ono što možemo danas, sutra i ubuduće je pružiti našu ljubav i podršku obitelji našeg Marijana u znak zahvalnosti i sjećanja na njega – rekao je Medved.

Marijan Aladrović preminuo je 9. kolovoza 2023. godine u 68. godini života, ostavljajući iza sebe tugujuću obitelj, prijatelje, suradnike i neizbrisivi doprinos boljitku svoje zajednice.

Pročitano 895 puta