Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 28 Srpanj 2023 07:57

Inicijalnih 2.883.309 eura za sanaciju šteta nastalih na području Požeško-slavonske županije

Kako je i najavljeno, na sjednici Vlade doneseno je Rješenje o usmjeravanju dijela sredstava Državnog proračuna kao pomoć županijama pogođenim snažnim olujnim nevremenom u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

Odobrena sredstva namijenjena su za hitnu sanaciju štete na stambenim objektima nužnima za život, nastale uslijed jakog olujnog nevremena u kojemu su osim Požeško-slavonske županije stradale i Brodsko-posavska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.

- Danas će Vlada donijeti odluku o osiguravanju hitnih inicijalnih 20 milijuna eura koje će distribuirati županijama koje su u ovom trenutku podnijele zahtjev. Ovo je tek prva intervencija, svi još nisu stigli popisati procjene šteta i  kao što smo činili uvijek do sada pomoći ćemo hitne sanacije prema županijama, odnosno gradovima gdje su štete nastale - rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Za sanaciju prioritetnih šteta Požeško-slavonskoj županiji usmjereno je 2.883.309,00 eura koje će se rasporediti sukladno potrebama među jedinicama lokalne samouprave stradalim u nevremenu.

Podsjetimo, županica Antonija Jozić proglasila je prirodnu nepogodu za područje gradova Požega, Lipik, Pakrac i Pleternica te općinu Brestovac koji su pretrpjeli najveću štetu.

Fotografije: Vlada RH

Pročitano 1031 puta