Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 03 Srpanj 2023 08:09

U prigodi Dana Općine u Kaptolu održan Dan češke kulture

 

U organizaciji Udruge Češka beseda Kaptol i ove godine u prigodi Dana Općine i blagdana njihova zaštitnika sv. Petra i Pavla održana je tradicionalna manifestacija - Dan češke kulture.

Bila je to prilika kako bi se pripadnici češke manjine odnosno građani češkog podrijetla kao i ostali mještani Općine Kaptol i okolice družili uz tradicionalnu češku glazbu, ples i hranu, te prikaze izrade raznih figurica od slame što je dio tradicije ove nacionalne manjine.

Uz domaćine, pjevače i plesače Češke besede iz Kaptola, na programu su nastupili i Češke besede iz Bjeliševca i Virovitice, a na vanjskom prostoru Češkog doma prigodni program uz Dan češke kulture pratili su saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Ana-Maria Štruml-Tuček, zamjenik županice Ferdinand Troha te načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

Prije početka programa prisutne je prvi pozdravio Zdenko Tauš predsjednik Češke besede Kaptol, nakon čega je predsjednica Saveza Čeha zahvalila svima koji na ovim prostorima njeguju češku kulturu i tradiciju.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 604 puta