Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 27 Lipanj 2023 11:43

U Hrvatskom saboru održana III. godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u prostoru Hrvatskoga sabora otvorio je III. godišnju konferenciju savjeta mladih u Republici Hrvatskoj kojoj su uz visoke državne dužnosnike te predstavnike Savjeta mladih iz cijele Hrvatske, zajedno s njihovim lokalnim čelnicima prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha te predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić.

Ova važna sjednica bila je posvećena vještinama budućnosti i uspjehu na tržištu rada, a u fokusu je bio Nacionalni program za mlade koji će biti ključan do kraja 2025. godine. Predsjednik Savjeta za mlade Vlade RH Josip Jagodar istaknuo je da će program naglasiti rad s mladima, njihovu emancipaciju, obrazovanje, suradnju s EU, kao i pitanja mladih u ruralnim područjima, te zdravlje i izazove povezane s pandemijom.

Premijer Plenković ovom prigodom naglasio je važnost suradnje između Savjeta za mlade i lokalnih vlasti, pozivajući čelnike da aktivno podrže inicijative i politike koje će koristiti njihovim krajevima.

Održana sjednica još je jedan korak prema stvaranju kvalitetnijih mogućnosti za mlade i jačanju njihove uloge u društvu.

Pročitano 687 puta