Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023 09:42

Najbolji fiš dolazi iz Velike Kopanice

Natjecanje poznato po ugodnim mirisima, sjajnim domaćinima i dobroj atmosferi – Fišijada u Pleternici. Gastro je to natjecanje u organizaciji Pleterničkih čoraka i Grada Pleternice, koje se održava već 16. godina, a na koje se prijavilo čak 40-ak ekipa iz Slavonije i šire, želeći pokazati svoja kulinarska umijeća.

Svaka manifestacija, prilika je i za turistički razvoj i promociju, pa je tako goste dočekao i veliki broj obrtnika s bogatom ponudom rukotvorina.

Zadovoljstvo brojem posjetitelja i prepoznatljivo dobrom atmsferom iskazala je i gradonačelnica Marija Šarić, podsjetivši kako je, uz tajni recept domaćina, udruge Pleternički čoraci, ključ uspjeha u zajedništvu, jer upravo je to ono što Fišijadu, ali i sve gradske manifestacije, čini prepoznatljivima.

Ove godine najbolja kulinarska umijeća pokazali su trećeplasirani Mati Radičeviću iz Male Kopanice, Branku Milkoviću iz Blacka, nositelju prošlogodišnje bronce, redovnom gostu Fišijade u Pleternici i ovogodišnjem najboljem fiš majstoru – Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice.

Uz uživanje u lokalnim eno-gastro specijalitetima, posjetitelji Fišijade mogli su upoznati grad vožnjom turističkim vlakićem, kao i posjetom, u Hrvatskoj jedinstvenom, Muzeju bećarca.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 857 puta