Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023 09:38

Održana 43. Kulendijada

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege i Udruge Požeški čuvari baštine održana je 43. Kulenijada, a sudionici su bili iz nekoliko županija; Karlovačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba.

Uz projekt Festival kulena i vina, svojevrsnu nadogradnju priče značajnu za razvoj komparativnih prednosti Požege kao destinacije, na jedinstvenu eno-gastro natjecateljsku priču pristiglo je 59 uzoraka od kojih je šampionom proglašen Kulen Novosel iz Gata. Zlatom su se okitili Sara Petersdorfer, Siniša Jurić, Fides Novosel, Ovan Ostrugač, Kristijan Novosel, Dezider Medve, Nikola Barišić, OPG Ćorić Vladimir i Ivan Kesić, a dodijeljena su i srebrna i brončana priznanja.

Nagrade i priznanja uručili su direktorica TZ grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević i gradonačelnik Požege Željko Glavić.

“Uz visoku gastronomsku vrijednost, od kulena je u Požegi stvoren gastronomski brend grada, čemu je, zasigurno, pridonijela i tradicionalna Kulenijada. Osim toga, ovakvim se manifestacijama obogaćuje turistička ponuda sredine, a specijalitet poznat diljem svijeta potvrđuje i kako se zbog njega isplati navratiti u Slavoniju.”, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 952 puta