Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023 09:35

Svečano obilježen Dan branitelja Grada Kutjeva

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju u čast poginulim braniteljima svečano je po prvi puta obilježen Dan branitelja Grada Kutjeva.

Vijenac su položile i počast odale udruge hrvatskih branitelja proistekle iz Domovinskog rata, ispred Požeško-slavonske županije zamjenik županice Ferdinand Troha, Grad Kutjevo te predstavnici policije.

Nakon toga, započeo je svečani mimohod od stadiona i kretao se prema Trgu Graševine. U mimohodu koji je predvodila Gradska glazba Kutjevo su sudjelovali brojni sudionici, među kojima su bili veterani, vojni zapovjednici i građani.

Na Trgu Graševine održano je svečano postrojavanje, prilikom kojega je iskazana zahvalnost braniteljima za njihovu žrtvu i predanost zaštiti Domovine. Govornici su naglasili važnost očuvanja sjećanja na branitelje i potrebu da se njihova hrabrost i požrtvovnost prenose na mlađe generacije. Istaknuli su da im cilj je da ova manifestacija postane tradicija, jer branitelji su dali neizmjeran doprinos stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Izvor: kutjevacki.hr

Pročitano 713 puta