Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 16 Lipanj 2023 07:00

Dodjela nagrada najuspješnijim radovima natječaja „Kreativni i neovisni“

Požeško- slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije provode natječaj  “Kreativni i neovisni” već jedanaestu godinu, a koji je namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji.

Učenici su mogli izraditi plakate, instalacije, fotografije ili su mogli napraviti jednominutni film na teme: Što cigarete, alkohol, kocka, droga, ovisnost o internetu čine ljudima?. Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome.  Ove godine u natječaju koji je bio otvoren od 16. prosinca 2022. godine do 25. travnja 2023. sudjelovalo je 11 osnovnih škola i 4 srednje škole s područja Požeško-slavonske županije.

Na natječaj je pristiglo 56 radova od 93 učenika. Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradili su s prvom, drugom i trećom nagradom 70 radova, odnosno, 70 učenika, a 23 učenika dobila su nagradu za sudjelovanje. Sredstva za nagrađene učenike osigurao je Zavod za javno zdravstvo, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva za škole i to po 150 eura za svaku školu koja je sudjelovala.

Prigodnim riječima učenicima i mentorima čestitali su zamjenik županice Ferdinand Troha i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević. „Sredstva za provedbu ovog natječaja Zavod je osigurao u suradnji s Ministarstvom zdravstva kroz projekt „Zdravo biram nisam sam“. Natječaj ima za cilj da učenici iskažu svoja znanja i stavove o svim sredstvima ovisnosti prisutnim u društvu. Učenici su iskazali vrlo dobar interes i to nam je veliko zadovoljstvo. Za nagrade su osigurani poklon bonovi u vrijednosti od 20 za treće, 30 za drugo te 40 eura za prvo mjesto. Vjerujem da ćemo ovaj hvalevrijedan natječaj nastaviti i dalje,” rekao je Matijević. “Zadovoljstvo mi je svjedočiti još jednom završnici natječaja ”Kreativni i neovisni” koji traje više od desetljeća. Drago mi je da ste pokazali kreativnost te da predano i s ozbiljnošću pristupate ovom projektu.” rekao je zamjenik županice Troha.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 639 puta