Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 11 Lipanj 2023 12:23

Održana prva večer Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“

 

Grad Pleternica i ove godine u mjesecu lipnju donosi brojne sadržaje te je tako sinoć na predivnom Trgu bećarca održana prva večer tradicionalnog, 29. Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ na kojemu je interpretirano 29 poznatih tamburaških skladbi.

Dugogodišnji i tradicionalni, jedini u Hrvatskoj dječji tamburaški festival prigodnim riječima otvorila je Marta Gabrek, dječja gradonačelnica Pleternice, a uz brojne Pleterničanke i Pleterničane podršku mladim pjevačima došli su dati i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, direktorica TZ Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann, te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je istaknula kako Pleternica u mjesec lipanj ulazi s najljepšom pričom.

„Uistinu je lijepo večeras vidjeti sva ona poznata lica našega grada, moga grada, grada koji se razvija i raste. Kako je gradonačelnica istaknula, Pleternica mjesec lipanj započinje najljepšom pričom, pričom o našoj djeci, o onima koji će nekad u budućnosti koračati ovim gradom, koji će nastaviti sve ono što su Marina, Monika i Katarina započele davno prije 29 godina.“ - rekla je županica poželjevši svima ugodnu i lijepu večer, a dječici koja nastupaju puno hrabrosti i odvažnosti.

Pobjedu prve večeri festivala odnio je Stjepan Cvitić s pjesmom „Ako zora ne svane“, drugo mjesto pripalo je Lani Bobek koja je izvela pjesmu „Tako je Stipa volio Anu“, dok je treće mjesto osvojio Borna Erjavac koji je izveo skladbu „Poleti sokole“.

Najviše glasova stručnog žirija za najsimpatičnijeg pjevača dobila je Nea Galić koja je izvela pjesmu “Dika mornar” te time postala ovogodišnji „najcvjetić“, a uz mlade pjevačice i pjevače na festivalu su se predstavila i djeca KUD-a Orljava Pleternica te Mažoretkinje Grada Pleternice.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 519 puta