Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 11 Lipanj 2023 12:17

U Brestovcu održana 13. smotra folklora „Dođi diko večeras na sijelo“

 

Pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, Požeško-slavonske županije i Turističke zajednice Zlatni Papuk, Kulturno-umjetničko društvo Berda iz Brestovca organiziralo je 13. smotru folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ koja je uz domaćine okupila pet folklornih skupina iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz KUD Berda, sudionici smotre bili su i KUD Eugen Kumičić iz Slavonskog Broda, KUD Donji Vidovec iz Međimurja, KUD Šokadija iz Bocanjevaca, KUD Mostanje iz Karlovca i KUD Kolo iz Vukovara, a podršku svojim dolaskom dali su im pročelnik Općine Brestovac Bojan Petrović te zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

Danijela Grgić, predsjednica KUD-a Berda svima prisutnima poželjela je dobrodošlicu u Brestovac i rekla kako se nada da će prikazani nastupi dodatno svima približiti bogatu baštinu naših krajeva.

„U povorci smo vidjeli ljepotu narodnih nošnji i običaja pojedinih područja naše zemlje, a kroz to ponesite lijepe uspomene sa ove priredbe.“ – rekao je ovom prigodom zamjenik županice Ferdinand Troha.

Na samome kraju manifestacije predsjednica KUD-a Berda svim sudionicima uručila je zahvalnice i prigodne poklone.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 472 puta