Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 10 Lipanj 2023 16:51

Obilježena 32. godišnjica pogibije hrvatskog policajca Vlade Laučana

 

U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika održana je komemoracija na Toranjskom putu, mjestu na kojemu su prije trideset i dvije godine srpski teroristi ubili prvu žrtvu s područja Požeško-slavonske županije, hrvatskog policajca Vladu Laučana koji je prilikom obavljanja redovnog policijskog posla 09. lipnja 1991. godine mučki ubijen iz zasjede.

Miroslav Ivančić, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika ovom prigodom podsjetio je koliko je cijena slobode visoka i kako žrtva Vlade Laučana i ostalih branitelja koji su stradali tijekom Domovinskog rata nikada neće biti zaboravljena.

Vijence i svijeće pored Spomen obilježja, uz članove obitelji poginulog Vlade Laučana i predsjednika Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslava Ivančića, položili su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, predstavnici PU požeško-slavonske na čelu s Robertom Hrastićem načelnikom PP Pakrac, predstavnici Doma hrvatskih veterana iz Lipika, izaslanstvo Udruge policije iz Grubišnog Polja i Daruvara, kao i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca. Molitvu pored mjesta pogibije hrvatskog branitelja predvodio je pakrački župnik, vlč. Jozo Zorić.

Županica Jozić u svome obraćanju prisutnima istaknula je da je Vlado Laučan prva žrtva iz naše županije koja je utkala svoj život u temelje suvremene Republike Hrvatske te je između ostaloga pozvala sadašnje i buduće generacije da zajedno grade državu za koju su hrvatski branitelji žrtvovali svoje živote.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 635 puta