Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 08:27

Svečanom sjednicom proslavljeno 40 godina rada i djelovanja DVD-a Alilovci

 

U novouređenom prostoru vatrogasnog doma Dobrovoljno vatrogasno društvo Alilovci svečanom sjednicom proslavilo je 40 godina svoga rada i djelovanja. Uz predsjednika DVD-a i članove svečanosti su prisustvovali brojni gosti među kojima i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, predsjednik kaptolačkog Općinskog vijeća Dario Lončarević, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava požeškog kraja.

Na samome početku sjednice svima prisutnima dobrodošlicu je poželio predsjednik DVD-a Alilovci Ivan Kmetić, a tajnik Društva Igor Ciganović istaknuo je kako DVD trenutno ima 148 članova od kojih su 54 izvršujući te njih 55 podupirajućih. „Uz ovaj jubilej uređen je i opremljen naš društveni dom i njegov okoliš. Spremište se počelo graditi 1980. godine, a unazad tridesetak godina izgradili smo i opremili objekte te nabavili osobnu i skupnu opremu za operativce, uz veliku potporu Općine Kaptol.“ – rekao je Ciganović.

Svečana sjednica bila je prigoda kako bi se najzaslužnijima iskazala zahvala te su tako za dugogodišnji rad u Društvu zlatne medalje Hrvatske vatrogasne zajednice primili Ivica Kuburdžić, Zlatko Ciganović i Boro Ciganović. Srebrnu plaketu Vatrogasne zajednice županije primio je Jozo Lucić, a dodijeljena su i priznanja VZ Požeštine te zahvalnice dugogodišnjim članovima Upravnog odbora Zlatku Tomašu i Jozi Luciću. Za suradnju i podršku koju su pružili DVD-u zahvalnice su dobili Općina Kaptol i Požeško-slavonska županija.

Veliki jubilej DVD-a Alilovci prigodnim riječima čestitali su i županica Jozić i načelnik Pavičić koji su iskazali zahvalu za sve što su učinili za svoju zajednicu u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara od požara i drugih ugroza, najavivši daljnju pomoć vatrogasnom društvu Alilovci.

„Zahvalan sam svima koji su kroz sve ove godine predano radili. Zajedništvo je ključno za ovakvo društvo, a općina nastoji dati maksimalnu potporu.“ - istaknuo je načelnik Općine Kaptol Pavičić.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1130 puta