Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 01 Lipanj 2023 16:36

U sklopu projekta „Proljeće u Požegi“ održani Dani otvorenih vrata udruga

 

Projekt „Proljeće u Požegi“ novi je, inovativni, socijalno inkluzivni projekt čiji je primarni cilj promocija volonterstva i socijalne inkluzije. Projekt je od nacionalne važnosti, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji, socijalne politike i mladih, Ministarstva turizma i sporta te Grada Požege.

Dani otvorenih vrata Udruga, prva je manifestacija u sklopu projekta „Proljeće u Požegi“ čiji su nositelji i organizatori Savjet mladih grada Požege i Udruga MI - Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, a svečano otvorenje manifestacije svojim dolaskom podržali su i zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, te direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Pozdravivši sve nazočne ispred Požeško-slavonske županije, zamjenik županice istaknuo je kako je lijepo vidjeti bogatstvo naših udruga i sadržaj kojim se bave. „Pozivam sve naše sugrađane koji su danas ovdje da pogledaju aktivnosti pristiglih udruga te im se možda i priključe, a ovom prigodom koristim priliku i kako bi organizatorima manifestacije čestitao na ovom prekrasnom projektu.“ – rekao je zamjenik Troha.

Gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić istaknuo je kako je lijepo vidjeti ovako veliki broj mladih koji su se okupili na manifestaciji, jer u mlade treba uvijek ulagati. „Ova hvalevrijedna manifestacija upravo je na tragu toga da prepoznajemo naše mlade, da ulažemo u njih, da ih napravimo važnima i vidljivima. Posebno mi je drago što na ovoj manifestaciji sudjeluje i Udruga MI - Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, jer na taj način pokazujemo da smo svi pod suncem jednaki i jako je lijepo vidjeti ovakvo zajedništvo.“ – rekao je gradonačelnik Glavić.

Udruge koje su danas predstavile svoj rad na Trgu sv. Terezije Avilske bile su: Udruga Humanum, Udruga „Oppidum“, Zabavno rekreativni centar Meraki, Odred izviđača grada Požege, Kulturni centar Požega, Udruga La Bella vita, Kickboxing klub Borac, Športski teniski klub, Folklorni ansambl Požega, Udruga MI, Eko centar Latinovac, Sirius, Husse Požega, DVD Požega, Trenkovi Panduri Požega, Košarkaški klub Požega, te Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a svi oni zajedno posjetiteljima su se predstavili kroz kreativne i interaktivne radionice, izlaganje svojih radova te izravnu interakciju s građanima.

Pročitano 612 puta