Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 31 Svibanj 2023 12:50

Svečani koncert u povodu obilježavanja Dana državnosti

 

U prigodi obilježavanja Dana državnosti i 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu održan je svečani koncert solista, Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, pod vodstvom maestra Ive Lipanovića.

Na programu su izvedena poznata djela Verdija, Wagnera, Straussa Sr., Lisinskog, Tijardovića, Gotovca i Zajca, a na svečanom koncertu bilo je oko 600 uzvanika, sadašnjih i bivših dužnosnika, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, brojni ministri, saborski zastupnici te čelnici jedinica lokalne regionalne samouprave među kojima i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

U svome obraćanju prisutnima premijer Plenković istaknuo je kako hrvatski građani trebaju biti ponosni na sva postignuća u prva tri desetljeća samostalnosti. „Hrvatski građani trebaju biti zadovoljni što smo upravo u desetoj godini članstva u Europskoj uniji realizirali dva cilja dublje integracije u Schengenskom prostoru i europodručju. To znači da smo čvrsto u jezgri kontinentalnog europskog projekta mira, suradnje i solidarnosti, da smo poštovani i uvaženi od naših partnera te da koristeći taj osnaženi međunarodni položaj lakše i brže realiziramo zadaće i ciljeve.“ - poručio je premijer.

Na sinoćnjem koncertu nastupali su Zbor, Orkestar i Balet HNK u Zagrebu te operni solisti: Valentina Fijačko Kobić, Darija Auguštan, Dubravka Šeparović Mušović, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić, Filip Filipović, Ljubomir Puškarić, Marin Čargo, Benjamin Šuran, Luciano Batinić i Siniša Štork.

Izvor fotografija: vlada.gov.hr

Pročitano 535 puta