Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 30 Svibanj 2023 11:05

Polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana državnosti

 

Obilježavajući Dan državnosti, a u znak sjećanja na sve one koji su utkali živote u neovisnu i slobodnu Hrvatsku, položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Vijence su položili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić, izaslanstvo Grada Požege na čelu s gradonačelnikom Željkom Glavićem, te čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije. Počast je odalo izaslanstvo Vojarne 123. brigade, dočasnička škola Damir Tomljanović Gavran, Bojna za obuku dragovoljnih ročnika, PU Požeško-slavonske županije, Područni odsjek za poslove obrane Požega te Područna jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja Požega.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, te Udruga za sport i rekreaciju Josip Knežević.

Molitvu nakon polaganja vijenaca predvodio je župnik in solidum župe sv. Terezije Avilske, vlč. Josip Krpeljević.

Pročitano 562 puta