Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 28 Svibanj 2023 01:51

Čestitka povodom Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

 

„Na današnji dan s ponosom slavimo tri obljetnice: Dan oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te ovim putem želim uputiti najiskrenije čestitke i izraziti poštovanje svim pripadnicama i pripadnicima koji čine temelj naše vojne snage.

Današnji dan prilika je da se prisjetimo kako su prije 32 godine na stadionu NK „Zagreb“ hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a, a postrojbe Hrvatske vojske izvršile su prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Hrvatska vojska oduvijek je bila čvrsto posvećena zaštiti vrijednosti i interesa svih građana, a hrabrost, odanost i žrtva branitelja koji su dali živote za našu domovinu nikada neće biti zaboravljena.

Ovim putem svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, kao i državnim službenicima i namještenicima, čestitam Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske, te 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, uz želju da s istim žarom kao i u obrani domovine pridonose izgradnji i ugledu Oružanih snaga i naše Hrvatske.

Županica Antonija Jozić"

Pročitano 759 puta