Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 27 Svibanj 2023 15:36

U Gradskoj knjižnici Požega održan Festival domoljubne poezije - „Dok nam živo srce bije“

 

U prigodi obilježavanja Dana državnosti Palijativni tim LiPa organizirao je drugi Festival domoljubne poezije - „Dok nam živo srce bije“ koji je održan s ciljem poticanja domoljublja kao vrline i čuvanja vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata. Uz članove Udruge i autore pjesama, Festivalu su prisustvovali i Natalija Sertić ispred Ministarstva hrvatskih branitelja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević, te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Kao i prošle godine i ovogodišnjem festivalu prethodio je natječaj za koji je imenovano povjerenstvo koje je izvršilo vrednovanje pristiglih pjesama autora iz cijele domovine i izvan njenih granica, a članovi povjerenstva bili su prof. Vlatka Vasilj, prof. Gordana Grgić, te dr.sc. Vladimir Lončarević.

Na natječaj se prijavio 51 autor s prijavljenih 149 pjesama, a na Festivalu su izvedene tri nagrađene pjesme, uz još desetak koje su pri ocjenjivanju dobile najveći broj bodova, a prva tri najuspješnija autora ove godine bili su Verica Sinjaković iz Požege, Goran Gatalica iz Zagreba i Mirta Abramović iz Đakova.

Projekt je realiziran uz potporu Požeško-slavonske županije kroz javni poziv za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju u 2023. godini, a voditeljica projekta je Irena Kalan. Udruge partneri u projektu su UHDDR Požeško-slavonske županije, UDVDR Pakrac i UHDVDR Požeško-slavonske županije.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 3705 puta