Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 18 Svibanj 2023 14:47

Učenica Ekonomske škole Požega Antonia Bošnjak dobitnica nagradnog natječaja Savjeta mladih Požeško-slavonske županije „Vozačka dozvola“

 

U prostoru Male županijske vijećnice Savjet mladih Požeško-slavonske županije organizirao je proglašenje dobitnika nagradnog natječaja "Vozačka dozvola“ koji je bio namijenjen učenicima srednjih škola na području Požeško-slavonske županije koji su se izdvojili svojim uspjesima i aktivnostima. Svoje kandidate prijavile su srednje škole, a Radno tijelo PSŽ pregledalo je, proučilo, te ocijenilo njihove prijave kako bi izabrali pobjednika.

Lara Mandić, predsjednica Savjeta mladih PSŽ pozdravila je sve nazočne te istaknula kako joj je jako drago što se natječaj odvija već drugu godinu za redom te što je pozitivno prihvaćen među srednjim školama na području županije. „Ovaj natječaj osmišljen je kako bi nagradio trud učenika i moram napomenuti da je radno tijelo za izbor pobjednika imalo jako težak posao. Svi kandidati su izvrsni i dijelile su ih tek nijanse kod ocjenjivanja prijava.“ - istaknula je Lara Mandić.

Nagradni natječaj „Vozačka dozvola“ trajao je od 24. travnja do 05. svibnja 2023. godine, a zaprimljeno je ukupno 6 prijava. Škole i kandidati koji su se prijavili na natječaj bili su: Gimnazija Požega - kandidat Benjamin Varžak, Tehnička škola Požega - kandidatkinja Sara Sertić, Ekonomska škola Požega - kandidatkinja Antonia Bošnjak, Katolička gimnazija Požega - kandidatkinja Ana Ciganović, Obrtnička škola Požega - kandidat Josip Augustinović, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega - kandidat Jan Borjanić.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić ovom prigodom zahvalila je ravnateljima i profesorima srednjih škola na trudu i angažmanu oko kandidature svojih najboljih učenica i učenika. „Zahvaljujem vam se i na svemu onome što činite tijekom njihovog srednjoškolskog obrazovanja, jer zasigurno ni njihovi rezultati danas ne bi bili ovakvi kakvi jesu da nije bilo velike pomoći upravo od vas.“ – rekla je županica Jozić.

„Drage učenice i učenici, s obzirom da ste već u godinama u kojima ste pred završetkom svoga srednjoškolskog obrazovanja i u razmišljanjima o upisu na fakultete, želim vam puno uspjeha u vašem budućem školovanju na odabranim studijima. Svima onima koji neće nastaviti svoje daljnje školovanje na fakultetima nego će tražiti svoje „mjesto pod suncem“ u Požeško-slavonskoj županiji u našim uspješnim tvrtkama ili javnoj pravi, isto tako želim puno uspjeha.“ - poručila je županica te svim članovima Savjeta mladih PSŽ čestitala na još jednoj lijepoj akciji u kojoj su nastojali promovirati i podržati najbolje mlade ljude i učenike Požeško-slavonske županije.

Prilikom bodovanja učenika Radno tijelo PSŽ u obzir je uzelo detaljne opise kandidata koje su dostavile njihove srednje škole, kao i ostvarene uspjehe kandidata i dodatne aktivnosti kojima se bave, a na temelju sveobuhvatne analize najveći broj bodova ostvarila je Antonia Bošnjak učenica Ekonomske škole u Požegi.

Ines Jurilj, profesorica i razrednica nagrađene učenice istaknula je kako je Antonia učenica koja je u razredu jako dobro prihvaćena. „Koliko god bi joj u određenim situacijama bilo teško, nikada nije dopustila da joj to omete njezinu pozitivnu osobnost i želju da pomogne drugima. Antonia je odlična učenica koja surađuje u svakome trenutku i jako sam ponosna na nju i sretna što je izabrana, jer je zaista to i zaslužila.“ – rekla je profesorica Jurilj.

Pobjednica nagradnog natječaja osvojila je sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije u iznosu do 1.000,00 eura koje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit, a ostali kandidati dobili su prigodne poklone Savjeta mladih.

Na samome kraju svečanog proglašenja dobitnika, predsjednica Savjeta Lara Mandić još jednom je zahvalila svima uključenima: „Željela bih se zahvaliti cijelom timu koji je radio na ovome natječaju. Posebno bih istaknula zahvalu županici Jozić koja je prepoznala važnost ovog natječaja te što nam uvijek pruža veliku podršku u organizaciji i provedbi naših aktivnosti. Također, zahvalni smo i djelatnicima Požeško-slavonske županije koji su nam pružili podršku u svakom koraku i bili nam na raspolaganju za sve potrebe koje su se pojavile.  Hvala vam svima što ste prepoznali važnost ovog natječaja te nam omogućili da ga uspješno realiziramo. Nadamo se da ćemo nastaviti surađivati i nadalje te da ćemo zajednički raditi na ostvarenju novih projekata koji će doprinijeti promicanju interesa mladih u našoj županiji.“ – rekla je Lara Mandić.

Pročitano 2306 puta