Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 12 Svibanj 2023 14:02

Festival tehničke kulture Aurea Fest

 

Osnovna škola fra Kaje Adžića u Pleternici domaćin je Festivala tehničke kulture Aurea fest, u sklopu kojega će se održati i županijska razina natjecanja Modelarske lige uz popratne tehničke radionice i prezentacije rada i tvorevina udruga u tehničkoj kulturi.

Pozdravivši natjecatelje, članove povjerenstva i sve prisutne goste, predsjednik Zajednice tehničke kulture Đuka Pelcl istaknuo je kako je ovo kruna rada svih koji rade u modelarstvu.

„Danas trebamo u najboljem svijetlu pokazati što smo stvarali i radili u proteklom vremenu. Svi vi koji ste ovdje došli ste pobjednici, jer sudjelujete u našem tradicionalnom druženju i radu.“ – rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture.

Prigodnim riječima sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić koji je svim natjecateljima poželio puno uspjeha u natjecanju.

„Svi ste vi već pobjednici jer biti dio jedne velike ekipe koja se danas ovdje nalazi, odvojiti svoje vrijeme za dodatan razvoj i rast, uistinu je jedna velika pobjeda.“ – rekao je Domagoj Katić.

Festival tehničke kulture Aurea Fest otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je istaknuo kako je tehnička kultura vrlo bitna ne samo kroz školovanje nego i u cijelome životu, radu i djelovanju svakog pojedinca.

„Drago mi je da od malena gajite simpatije prema tehničkoj kulturi jer je ona jedan od nositelja progresa koji je svima potreban. Danas ćete se natjecati u vašim znanjima i vještinama koje ste usavršili sa svojim mentorima, a vjerujem da povjerenstvo neće imati lak zadatak odabrati tko će predstavljati našu županiju na višim razinama natjecanja.“ – rekao je zamjenik Troha.

Pročitano 1043 puta