Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 14:47

U Kaptolu održana smotra folklora „Šokačko se kolo vije”

 

Trećeg dana druge po redu manifestacije „Tambura za dušu“, održana je tradicionalna 11. smotra folklora „Šokačko se kolo vije“, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Ivo Čakalić, Općine Kaptol i TZ Zlatni Papuk, te uz pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije.

Smotru je otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha ističući da ovim nastupima uživaju oko i uho, te nas ispunjava ljepota folklora, a riječi dobrodošlice svim sudionicima i posjetiteljima uputili su načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te Slavko Čakalić, predsjednik KUD-a Ivo Čakalić, koji je ovom prigodom uručio zahvalnice gostujućim skupinama, Požeško-slavonskoj županiji i Općini Kaptol.

Na 11. smotri foklora uz domaćine KUD „Ivo Čakalić“ iz Kaptola, nastupili su članovi Zavičajnog društva KUD "Rama" iz Pleternice, Pučka pjevačka skupina "Vesele Slatinčanke" iz Starog Slatinika, KUD "Smilje" iz Slavonskog Broda, HKUD "Izvor" iz Donje Motičine i KUD "Sloga" iz Satnice Đakovačke.

Ovom tradicionalnom smotrom folklora prikazala se tradicija podpapučkog kraja zapisana u djelima Ive Čakalića iz Doljanovaca, poznatog sakupljača baštine, pjesme, plesova i običaja, a gosti su se predstavili običajima i pjesmama iz drugih dijelova Slavonije.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 673 puta