Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 14:43

Svečana sjednica u prigodi 70. godina rada i postojanja Lovačkog društva Vražjak iz Požeških Sesveta

 

Lovačko društvo Vražjak svečanom sjednicom proslavilo je 70 godina rada i djelovanja društva. Uz prisustvo više od 30 članova, sjednici su prisustvovali i drugi gosti među kojima i potpredsjednik Lovačkog saveza županije i izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza Denis Milošević, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

„Vrijednim i mukotrpnim radom kroz desetljeća, došli ste do faze uživanja što je vidljivo na mjestu vaše lovačke kuće i pratećih objekata.“ – u svome obraćanju istaknula je županica Jozić, čestitajući 70. obljetnicu LD Vražjak.

Rad Društva pohvalila je i gradonačelnica Šarić rekavši kako je društvo koje počiva na volonterima opstalo dugi niz godina, a uz to također pokazalo zajedništvo i slogu, te spremnost na suradnju s gradom i drugim udrugama.

Svima prisutnima obratio se i Denis Milošević, potpredsjednik Lovačkog saveza županije i izaslanik HLS-a, koji je naglasio kako je LD Vražjak najjače društvo po vrijednosti trofeja divljači, te im uz čestitke na jubileju uručio Veliki grb i Plaketu Hrvatskog lovačkog saveza i umjetničku sliku kao dar Županijskog saveza.

Lovačko društvo Vražjak danas gospodari županijskim lovištem površine 2766 hektara, izgradili su sve potrebne objekte uključujući solarne panele kao izvor električne struje, a značajnu potporu u radu daju im Grad Pleternica i Županija.

„Ovo društvo osnovano je odcjepljenjem dijela lovnih površina od lovišta kutjevačkog Slavonca, a okupljalo je lovce iz ovoga kraja. Učitelji Franjo Babac i Kazimir Petelka nosili su ključne aktivnosti društva tijekom prvih desetljeća rada.“ - kazao je o povijesti Društva predsjednik Vražjaka Tomica Kutuzović.

Svečana sjednica bila je prigoda kako bi se najzaslužnijima uručile zahvalnice i nagrade te je tako odlikovanje trećeg reda primio Darko Vido, dok su Branko Dostal, Stjepan Kovačević, Mladen i Petar Paić, Stjepan Timrak i Petar Perak primili odličja drugog reda.

Izvor: pozega.eu

Pročitano 799 puta